Cultuureducatie


Lang niet ieder kind wandelt zelf de muziekschool binnen. Daarom brengen we onze instrumenten, muziek en onszelf graag rechtstreeks naar hén toe, onder schooltijd, in het basis- en middelbaar onderwijs.

Cultuureducatie die naar meer smaakt


Sinds oprichting in 2006 is cultuureducatie één van de pijlers van TY Zeeuws kamerorkest. We bezoeken Zeeuwse scholen om leerlingen kennis te laten maken met klassieke muziek. We vertellen de leerlingen iets over muziek, onze instrumenten en wat er allemaal komt kijken bij een muzikaal beroep. De leerlingen krijgen vervolgens de kans om de instrumenten van dichtbij te bekijken, aan te raken en eventueel zelfs kort te bespelen. Tot slot spelen we enkele kortere stukken bekendere klassieke of populaire muziek.

Waarom muziek, waarom TY?


In orkestmuziek komt alles samen: de tijd die soms traag en soms sneller voorbij gaat, gevoelens die over elkaar heen en onder elkaar door de wereld in stromen, levendigheid die afwisselend verstilt en aanzwelt – maar alleen als de musici goed naar elkaar luisteren en hun eigen instrument met liefde hanteren. Net het echte leven!

Muziek maken en samen naar muziek luisteren is ontzettend leerzaam, omdat het leerlingen aanspreekt op meer dan hun verstand alleen. Muziek daagt uit, geeft energie, inspireert en draagt bij aan betere schoolprestaties. Maar bovenal brengt muziek plezier. Elk schoolbezoek opnieuw zien we het gebeuren: jonge mensen kunnen binnen de kortste keren leren genieten van klassieke muziek. Dan is onze missie geslaagd.

Schoolbezoek op maat


Inspireren en spelenderwijs laten leren, dat is wat wij graag doen. Elke school, en zelfs elke klas, is echter anders. In overleg komen we tot een invulling van het schoolbezoek die aansluit bij de specifieke behoeftes en vragen van uw klas of school.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, dan kijken we wat we voor uw school kunnen betekenen.