Oost west, muziek best


Welkom bij TY Zeeuws kamerorkest, professioneel kamerorkest sinds 2006. Onze thuisbasis is Zeeland, een provincie waar de wind zingt, de zee humt en de polders altijd luisteren. Aan ons de eer om af en toe de eerste partij te spelen. Binnen én buiten Zeeland, want wie van muziek houdt, is overal thuis.

Ons orkest ontstond vanuit verwondering. Hoe kon het dat, in het begin van de 21e eeuw, Zeeland een rijke kamermuzikale traditie kende, maar geen eigen kamerorkest had? Orkesten en musici uit andere delen van het land en de wereld werden keer op keer verwelkomd op de Zeeuwse podia, terwijl de kansen voor uitstekende professionele musici van eigen bodem beperkt bleven in hun eigen regio. Daar heeft de oprichting van TY Zeeuws kamerorkest verandering in gebracht.

Wat we doen


De drie pijlers van TY Zeeuws kamerorkest zijn concerten, koorbegeleiding en cultuureducatie. In onze eigen concertprogramma’s brengen we zowel klassieke muziek als nieuwe composities, soms ook samen met dichters, theatermakers of andere kunstenaars. Jong Zeeuws talent geven we bovendien graag de kans om hun eerste professionele stappen te zetten in ons midden.

Ook begeleiden we regelmatig amateurkoren uit de regio. Hun uitvoeringen omlijsten we met begeleiding op maat. En we delen ons enthousiasme tijdens schoolbezoeken, onder het motto: ‘iedereen houdt van klassieke muziek, alleen weet nog niet iedereen dat!’ In interactieve workshops voor leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs laten we ook de jongste generaties om kennismaken met kamermuziek.

Niet meer weg te denken


TY Zeeuws kamerorkest is niet meer weg te denken uit de wereld van de kamermuziek. Ons orkest bestaat louter uit professioneel geschoolde musici en staat onder leiding van onze concertmeester of gastdirigent. De samenstelling van het orkest stemmen we af op de gelegenheid, vraag en muzikale programma. Er is een artistieke commissie van vier musici die adviseert over muzikale zaken. Ook verwelkomen we vragen voor optredens op maat. Zoekt u een duo voor een kort optreden tijdens een feestelijke receptie? Of toch liever een orkest van veertig musici sterk voor het begeleiden van een requiem of passiewerk? We regelen het graag samen met u.

Word Donateur van TY


In het huidige culturele landschap ligt het voortbestaan van ons orkest mede in uw handen. elk toegangskaartje dat we verkopen draagt bij aan ons voortbestaan. Dankzij de steun van onze donateurs en sponsoren kan TY Zeeuws kamerorkest muziek blijven maken en vernieuwen.

Wordt u ook Donateur van TY? Samen staan we sterk en maken we een toekomst voor de Zeeuwse kamermuziek mogelijk. Donateurs hebben bovendien een streepje voor: zo krijgen ze korting op de kaartjes van onze eigen concerten, kijkjes achter de schermen en natuurlijk eeuwige dank!

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Wilt u graag op de hoogte gehouden worden van onze concertagenda en projecten? Schrijft u zich dan in op onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.