Tóch een kerstconcert ’21

Een vroeg kerstcadeau


Inloopconcert in kerstsfeer door TY Zeeuws Kamerorkest

zondag 19 december 2021, 14u en 15u
Nieuwe Kerk, Zierikzee

Tijdens de donkere dagen maakt muziek alles lichter. Daarom is TY Zeeuws Kamerorkest verheugd twee korte kerstconcerten te spelen op zondag 19 december in de Nieuwe Kerk in Zierikzee.

De concerten beginnen om 14u en om 15u. Beide concerten duren ongeveer 45 min. Geïnteresseerd publiek is vrij om in- en uit te lopen, op vertoon van QR-code. Er is ook zitgelegenheid met inachtneming van de coronamaatregelen. De concerten zijn gratis toegankelijk; een vrije bijdrage wordt dankbaar aanvaard.

Repertoire


Vivaldi – vioolconcert in G opus 3 nr 3
Beethoven – 2 delen uit Serenade Opus 25 voor dwarsfluit, viool en altviool
Bach – uit het Weihnachts Oratorium koraal en aria Nur ein Wink
Corelli – Kerstconcert concerto grosso opus 6 nr 8

Bezetting


Arjan Kik – eerste viool, concertmeester
Petra Flipse – tweede viool
Melanie van Overbeeke – altviool
Martijn Kooiman – cello
Ruud van der Meulen – contrabas
Elma Meijer – traverso

Aldus de concertmeester


“Het vioolconcert van Vivaldi is een feestelijke opening. Het is een werk dat ook door veel beginnende violisten wordt gespeeld. Het heeft 3 delen, volgens het aloude principe snel-langzaam-snel. De Serenade van Beethoven is voor een bijzondere combinatie van instrumenten: dwarsfluit, viool en altviool. We spelen de Entrata en het bekende 3e deel.
Het Weihnachtsoratorium van Bach mag op een Kerstconcert niet ontbreken! We laten een instrumentale versie van een koraal horen als ook de prachtige sopraan-aria Nur ein Wink, met de dwarsfluit in de rol van sopraan.
Om de Kerstsfeer compleet te maken, wordt het beroemde Kerstconcert van Corelli gespeeld. Het concerto grosso heeft 7 delen met de bekende Parorale als afsluiting.”