“Wat ver weg leek, kwam dichtbij”

TY Zeeuws kamerorkest op bezoek bij het Reynaertcollege Hulst (nov. ’21)


Onlangs waren violist Arjan Kik, cellist Martijn Kooiman en klarinettist Evelien de Vries te gast op het Reynaertcollege in Hulst. “Een muzikale reis door de tijd,” aldus docent Maaike IJsebaert.

Meer weten? Bij een vrijblijvende vraag via info@tyzeeuwskamerorkest.nl vertellen we je graag meer over schoolbezoeken en -concerten.

Verbazing en trots


Mevrouw IJsebaert schreef nog meer over het bezoek: “Luisteren naar een verhaal in de vorm van muziek waarbij kinderen kennismaken met verschillende componisten en muziekgenres waarvan ze niet wisten deze eigenlijk al eerder ontmoet te hebben.

Wat ver weg leek kwam dichtbij.

Tijdens de lessen Media, Performance en Design reisden de leerlingen via Bach, Vivaldi en Beethoven, waarbij für Elise niet kon ontbreken, naar de prachtige filmmuziek van Ennio Morricone en de tango van onder meer Astor Piazzolla onder de bezielende leiding van het TY Zeeuws Kamerorkest.

Er werden, door de muzikanten, vragen gesteld en er mocht bevraagd worden. Vol verbazing en trots waren de kinderen dat zij eigenlijk zoveel herkenden.

Na afloop mochten de leerlingen zelf de viool en cello bespelen.
Kortom: Volop vermaak en verbinding. We hebben genoten!”