Muziek op maandag: de tip van Anna de Bruyckere

Nog twee nachtjes slapen tot de uitvoering… Maar de muziek van Bachs Johannes-Passion zingt al in ons rond!

In #muziekopmaandag raadt Anna, die tot vorige maand de PR en communicatie van TY verzorgde, een uitvoering van de opening van de Johannes-Passion door de Nederlandse Bachvereniging aan. In 2017 werd de uitvoering opgenomen in de Grote Kerk in Naarden. Een perfecte opwarmer voor het concert van woensdagavond.

“Alle musici en zangers in deze uitvoering waren onder de 35, maar de muziek is van een leeftijdloze schoonheid,” aldus Anna. “Ik hou van klassieke muziek, maar weet er niet heel veel van. Ik word altijd wakker met NPO Radio 4, maar het ontbreekt me aan overzicht. Bij een uitvoering als deze is dat echter volstrekt niet belangrijk. De passie blaast je simpelweg omver, zelfs als je aangewezen bent op laptopspeakers.”

Woensdag ligt de gemiddelde leeftijd van zangers en musici wat hoger dan in Naarden, maar ook in Terneuzen belooft het een wonderschoon concert te worden.

“Helaas is het voor mij tijd om af te zwaaien bij TY. Maar ik probeer af en toe een concert mee te blijven pikken!” Dat hopen wij ook, Anna! Luister hieronder naar de uitvoering: