Muziek op maandag: de tip van Melanie van Overbeeke

In deze aflevering van #muziekopmaandag: Melanie van Overbeeke. Haar meest memorabele TY-concert tot nu toe: “Het concert van de ‘7EVEN LAATSTE WOORDEN’ was prachtig. De muziek was heel mooi gecomponeerd door Christian Blaha.”

En dat stuk hernemen we op zaterdag 2 april om 16u, in de Nieuwe Kerk in Middelburg! Bram Kwekkeboom treedt op als verteller, met een tekst geschreven door Johan de Koning. De première was in april 2021, maar wegens corona kon slechts een handjevol publiek aanwezig zijn. Gelukkig kunnen we het nu dus opnieuw ten gehore brengen.

Toen Melanie als 8-jarig meisje op een open dag de muziekschool in Goes binnenstapte, wist ze al dat ze ooit viool wilde leren spelen. Maar op die open dag hoorde ze een altviool en raakte ze direct verknocht aan de klank. Wij zijn blij zat, want sinds haar aantreden in 2019 speelt Melanie vaak en met succes mee in ons orkest. Ook is ze sinds kort orkestregisseur. Zonder Melanies regelwerk zouden de partituren niet op de lessenaars van de musici belanden, wist niemand hoe laat hij waar moest zijn… Kortom: chaos.

De komende tijd is Melanie te horen in de uitvoering van de ‘7EVEN LAATSTE WOORDEN’, maar ook in de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach. Die speelt TY Zeeuws kamerorkest samen met Christelijke Zangvereniging Asaf uit Axel en BachKoor Gent op woensdag 6 april om 20u in Grote Kerk Terneuzen.