Muziek op maandag: voorzitter Krijn Hamelink neemt afscheid

De Johannes-Passion van J.S. Bach: we hebben dit prachtige muziekstuk gemist. Maar op woensdag 6 april (20u) kunnen we dit oratorium eindelijk weer uitvoeren!

Samen met Christelijke Zangvereniging Asaf uit Axel en BachKoorGent brengt TY Zeeuws kamerorkest het lijdensverhaal van Jezus weer tot leven in de Grote Kerk in Terneuzen.

Ondertussen zwaaien we ook onze oude bestuursvoorzitter uit. Krijn Hamelink heeft jarenlang het orkestbestuur geleid. En het toeval? Het TY-concert dat in Krijns herinnering het bijzonderst blijft, is onze allereerste uitvoering van de Johannes-Passion in 2017.

Als kind van de lagere school maakte ik kennis met de Johannes-Passion bij de uitvoeringen van Asaf in Axel. Onze meester was koorlid en nam zijn klas mee naar de generale repetitie. Ik vind het mooi dat er nu In Zeeuws Vlaanderen weer een traditie is om de Johannes Passion elk jaar uit te voeren.

We wensen Krijn en de zijnen veel goeds nu zijn werk voor het orkest tot een einde is gekomen en zijn blij dat we op 6 april nog eens samen kunnen genieten van Bachs meesterwerk. Alvast vooruitluisteren? Hier vind je een opname van het openingskoor van de Johannes-Passion van de Nederlandse Bachvereniging, met louter musici en zangers van onder de 35 jaar: