Concertmeester

Arjan Kik, concertmeester van TY Zeeuws Kamerorkest.

Arjan Kik kreeg zijn eerste vioollessen van Ria Schouten in Dordrecht. Vanaf 1987 tot en met 1994 studeerde hij viool aan het Rotterdams Conservatorium bij vioolpedagoog Jan Hulst, met bijvak piano. Tijdens zijn studie nam hij deel aan masterclasses, onder meer bij Zachar Bron. Hij speelde in diverse orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest. Na zijn eindexamen werd hij verder gecoacht door concertmeester Ilya Warenberg.

Arjan heeft z’n ervaring opgebouwd door zijn rol bij diverse orkesten, is gespecialiseerd in het begeleiden van koren en wordt regelmatig gevraagd om z’n medewerking te verlenen aan bijzondere muzikale projecten met optredens in Nederland, Engeland en Noorwegen. Naast deze concerten is Arjan betrokken geweest bij rockbands als PEER en JP de Klerk. In de functie van concertmeester bij TY betrokken bij de voorbereiding van projecten, het adviseren en coachen van dirigenten, solisten en koren en mede verantwoordelijk voor het artistieke niveau. 

Hij is verantwoordelijk voor de educatieve kwaliteit van schoolconcerten en tevens verbonden aan CultuurLocaal en de Zeeuwse Muziekschool.